sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Syksyiset kuulumiset

Kirjoittelenpa taas pitkästä aikaa kuulumisia blogiimme. Paljon on tapahtunut viime kirjoittelusta. Olen muuttanut kajaaniin koirien kanssa ja laumaan on tullu tänne kajaaniin uusi tessu Ukko nimeltään. Ukoo on ihana pieni mies joka rakastaa kaikkia. Tänä aamuna lenkiltä tullessa kaksi lasta tulivat kysymään saavatko tulla silittämään ja voi että ukko oli täpinöissään muiden kanssa ja lapset haluaa heitä silitellä. Piti jo vähän ukkoo toppuuttaa kun oli vastenkin hyppäämässä. Ukon kanssa ollaan pentukurssi käyty ja pieni mies on kyllä tosi oppivainen. Pitäisi noita näyttely juttujakin harjoitella mutta sillä ei ole niin kiirettä. Ukko ei myöskään ole paukku arka. Se tuli mökillä testattua kun ammutiin kiekkoja ukko vaan hiippaili pihalla eikä välittänyt ammuskelu äänistä.


Hankin myös isäni kanssa ajokoiran jänisjahteja varten. Helka on aikamoinen neitokainen ukkoa noin kuukauden nuorempi ja todella hyvin kehittynyt neito. Helka viihtyy metsässä ja mökillä ollessa saakin kulkea metsässä mielin määrin. Helka on ikäisekseen todella hyvässä lihaskunnossa eikä kropassa kyllä ole paljoa ollenkaan ylimääräistä. Välillä vähän mietityttää että etuosassa on nartuksi ehkä vähän liikaakin lihasmassaa. Helka on tällä hetkellä viitisen kuukautta ja on jo muutamat lyhyehköt jänis ajotkin ottanut, kyllä Helkasta kelpo jäniskoira tulee :) Linnustus kauden alettua ollaan Hillan kanssa muutaman kerran käyty lintuja katselemassa ja Hilla tekee todella hyvää haulikon mitan päässä olevaa hakua, Hilla onkin ajanut muutaman linnun lentoon, kylläkään saalista ei tullut kun ei lintuihin osuttu. Mutta Hilla näyttää tietävän tehtävänsä metsässä ja hilla onkin kuin tulisilla hiilillä kum lyödään liivi päälle ja lähdetään metsään.



Olen myöskin tehnyt tulevaisuuden suunnotelmia kasvatustyössäni. Olen päättänyt astuttaa Hillan ja urokseksi olen pitkän mietinnän jälkeen päättänyt Lievenin joka asuu äitini luona. Lieven on luonteeltaan kyllä ihana pieni ukkonen joka rakastaa kaikkia. Lieven on myös ulkonäöltään todella komea uros jossa kaikki on mittasuhteiltaan kohdallaan. Eritoten lievenissä pidän päästä, koska siinä on sitä englantilaistyyppiä mitä ei enää suomessa niin paljoa näy.

Näihin mietteisiin ja suunnitelmiin.

Hyvää syksyä kaikille lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti